odla2

Vad hände med våren?

Vad hände med våren? Helt plötsligt har träden gröna löv, körsbärsträden blommar och man kan plocka vitsippor i varje backe. I bebisbubblan är ju allt så rosaskimrande så att naturen varit på gång och helt plötsligt har gröna löv har helt gått oss förbi. Vart tog den underbara väntan vägen? De små vårtecknen och kylan, fast det såg sådär supervarmt ut?

Vi tänkte då ta saken i våra egna händer. Dags att komma ikapp våren och skapa vårkänsla i vårt hem istället. Så för tio dagar sen hade vi en så-frö-kväll. Vår balkong har ett bra läge och nu när jag är hemma kanske man lyckas hålla växterna vid liv. Kanske.odla1
Jag köpte fröer och väntade till Simon kom hem, för att så med en hand känns svårt och lite väl skräpigt. Det blev basilika, timjan och citronmeliss. Nu står de i vårt köksfönster och ska växa till sig innan det är dags att plantera ut dem.

odla2Nu har de första vårtecknen börjat visa sig i vårt köksfönster och man blir sådär varm i kroppen av små små gröna löv som sakta tar sig ur den bruna jorden. tio dagar av väntan. Av vattnande, soldyrkande och längtan.

odla3Tänk vad lite grönt kan göra en själ glad.

//Lisa

2 Comments

Comments are closed.