babynest1

Det här med att sy…

Det här med att sy är ju inte riktigt min grej. 
Jag tror att det har med just maskinen att göra. Är rädd för att det ska fastna eller att något ska gå sönder. Likadant med mangel. Har för många hemska upplevelser med lakan som fastnar i mangeln för att det ska vara mödan värt. Känns tryggare att göra saker för hand som att sticka, brodera, virka eller baka.

Så det är tur att andra är bättre på att sy! Min syster och mor till exempel. Sofie fick låna mammas symaskin en tid så vi har haft lite syprojekt senaste tiden. 

Jag och min syster sydde de här fina till våra blivande kottar:

skötunderlägg och blöjväska

Den blå är ett skötunderlägg som man kan ta med sig  i skötväskan. Den fick Sofie sy för den var ganska krånglig. Vi hade vaxduk och en frotéhandduk mellan som vi sydde ihop med hjälp av ett vitt kantband.  Det korvade sig ganska lätt men blev fint till slut.

Den andra lyckades faktiskt jag med! Det är en liten väska som man kan ha blöjor, tvättlappar och någon kräm i. Mönstret hittade vi på efter hand och med hjälp av andras syprojekt. Det svåraste här var att sy fast kardborrebandet, vilket jag gjorde för hand. Hade nog varit lättare på maskin.  

Mamma var här i helgen och då ville vi göra något av det fina tyget. Det blev ett babynest. Jag har varit lite negativt inställd till babynest för att det känns som en onödig trendgrej. Blev dock övertalad av min man som tyckte det är användbart om man vill ha kotten i sängen. Sen hade jag ju fått gamla lakan av farmor som jag var tvungen att göra någonting med. Vi använde den här beskrivningen. Jag fick stå för småpillet som att trä i snodden och vadden medan mamma stod för symaskinsjobbet. En lyckad uppdelning. 

Nu är symaskinen tillbaka i Småland så jag får återgå till handarbetet istället.

//Lisa